Lizzies gedicht wordt door Christiaan de Jong muzikaal vertaald
Lizzies gedicht wordt door Christiaan de Jong muzikaal vertaald

Chocoladegedichten van kinderen op muziek

Algemeen

WEESP - Kinderen van alle groepen 6 in Weesp werden tijdens het Chocoladefestival uitgedaagd om het allermooiste gedicht te schrijven over chocolade. De jury koos vier gedichten uit die door Weesper componist Christiaan de Jong op muziek werden gezet. In de Van Houtenkerk, die vol hing met chocoladegedichten, was woensdagavond een feestelijke muzikale uitreiking.

Laat een kind fantaseren over chocolade en het beste komt in hem of haar boven. Uit de vele inzendingen waren tien kinderen geselecteerd. Zij mochten woensdagavond hun gedicht voorlezen aan het publiek, dat vooral bestond uit trotse ouders, broertjes en zusjes, Zij kregen na afloop een miniatuur Van Houtenkerkje van chocolade mee naar huis. Wethouder Frida Dasselaar maakte de vier winnaars bekend: Wieb van de Van der Muelen-Vastwijkschool bleek het meest muzikale gedicht te hebben gemaakt. Felice van De Terp, Lizzie van dezelfde school als Wieb en Marc van de Brede school Kors Breijer kregen de eerste, tweede en derde prijs. Zij hoorden hun gedicht terug in muzikale klanken.

Voor Felice is het chocoladeavontuur nog niet afgelopen. Zij mag donderdag haar gedicht voorlezen bij Omroep Max om 17.30 uur.

De tien geselecteerden van de gedichtenwedstrijd
Van Houtenkerk hangt vol met chocoladegedichten
Verrukkelijke chocolade in alle toonaarden
Felice heeft het mooiste gedicht geschreven
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant