Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

De Weesper Vereniging is peilstok van Weesp

Algemeen

WEESP De website van De Weesper Vereniging www.deweesper.nl is deze week online gegaan. De Weesper Vereniging is een platform dat zich de functie van ‘peilstok’ in de toekomstige wijk Weesp in Amsterdam aanmeet. “De bestuurscommissie moet goed zicht kunnen hebben op wat er speelt in de stad. Daarom organiseren wij dat als inwoners. Dat doen we met De Weesper Vereniging’, valt op de website te lezen. En ook: “Een nieuwe organisatie van Weespers voor het gemeenschappelijke belang van Weesp. We organiseren afstemming tussen de verschillende belangen van onze bewoners, van de ondernemers en van de maatschappelijke organisaties.”

De Weesper Vereniging is ontstaan vanuit de behoefte om bewoners beter te laten participeren in en meedenken over besluiten door het bestuur van Weesp. Dat bestuur wordt op 24 maart, de dag dat Weesp een wijk wordt van Amsterdam, de bestuurscommissie Weesp-Driemond. We lezen onder andere: “Het doel is om samen met de bestuurscommissie onze belangen te laten horen in het grotere verband van Amsterdam. En dat is nodig. Al hebben we een historie van eeuwen, met zo’n 20.000 inwoners zijn we kleiner dan een Amsterdamse buurt. Om gehoord te worden moeten we dus met één stem spreken. Daarom kiezen we voor een nieuwe vorm waarbij we onderling alle standpunten en belangen met elkaar afstemmen.” 

Zaken aankaarten
Op de website van De Weesper Vereniging kunnen inwoners van Weesp zaken die zij belangrijk vinden aankaarten. Meningen en wensen worden geïnventariseerd en ‘hapklaar’ aangeboden aan de bestuurscommissie die er vervolgens mee kan doen wat ze goeddunkt. “Het is niet alleen belangrijk om iets aan te kunnen kaarten maar je moet ook merken dat er wat mee gebeurt. Het geeft vertrouwen dat je er niet alleen voor staat. En natuurlijk wil je ook weten of het onderwerp al bij meer mensen speelt. Of wil je met mensen uit je eigen leefwereld eens afstemmen over wat je bezighoudt”, lezen we onder meer.

Vrijwilligers
De Weesper Vereniging heeft leden. Lid worden kun je op de website en je bent lid voor 12 euro per jaar. De leden worden actief betrokken bij alle projecten die worden opgezet. Voor sommige projecten zijn ook vrijwilligers nodig met specifieke kennis nodig. Zo worden nu vrijwilligers gezocht die kunnen helpen met het verder optuigen van de website. Opgeven kan via info@deweesper.nl.    

Verkiezingsevenement
De Weesper Vereniging blaast meteen stevig in de bus, want op zaterdag 5 maart organiseert het in de Grote Kerk aan de Nieuwstraat een evenement waarin alles over de nieuwe bestuurscommissie uitgebreid aan bod komt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant