Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Miniatuur versie van de ‘Nacht van Weesp’

Algemeen

WEESP Op zondag 3 april organiseert Autosportvereniging de Vechtstreek (ASV) de autorit ‘Dag van Weesp’. Dit is een mooie oefenrit voor de fameuze ‘Nacht van Weesp’ die op 14 mei zal plaatsvinden.

Autosportvereniging De Vechtstreek bestaat al meer dan zestig jaar en is gevestigd in Weesp. De vereniging organiseert in de periodes van januari t/m mei en september t/m december elke maand op zondag een autorit waar iedereen met een gewone personenauto aan kan meedoen. Ook organiseert de ASV elk jaar de Dag – en Nacht van Weesp.

Tijdens de ‘Nacht van Weesp’ verzamelen er in hartje Weesp meer dan honderd auto’s die vier trajecten afleggen die bestaan uit routebeschrijving, bol-pijl en twee keer kaartlezen. De deelnemers rijden een bepaalde route waarbij zij zo min mogelijk fouten mogen maken op het gebied van kaartlezen en routebeschrijving. Het gaat hierbij niet om wie het snelst is, maar wie het minste fouten heeft gemaakt tijdens het traject.

Naast de ‘Nacht van Weesp’ is er ook een ‘Dag van Weesp’; een miniatuurversie van de ‘Nacht’. Deze wordt aanstaande zondag voor de elfde georganiseerd. Deze ‘Dag-oefening’ is niet alleen een must voor de deelnemers aan de komende Nacht van Weesp, maar voor iedereen die autorittensport in al zijn facetten kan waarderen. Via de website van de ASV kan men zich in verschillende klassen inschrijven. De rit bestaat net als de echte ‘Nacht’ uit vier trajecten, alleen zijn de routes korter. De ‘Dag van Weesp’ is dus dé kans om alvast te oefenen voor de veelbelovende ‘Nacht’.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant