De gemeente geeft zelf in Weesp op verschillende plekken niet het goede voorbeeld, want veel pleintjes zijn versteend, zoals hier aan de Kikkenstraat.
De gemeente geeft zelf in Weesp op verschillende plekken niet het goede voorbeeld, want veel pleintjes zijn versteend, zoals hier aan de Kikkenstraat. Foto: Hans Peijs

Tegels wippen wordt weer aangemoedigd

Algemeen

WEESP Het NK Tegelwippen is weer gestart en Amsterdam hoopt dat er ook in Weesp de nodige tegels plaatsmaken voor groen.

Van 21 maart tot en met 31 oktober 2022 strijden gemeenten in Nederland mee om ‘de Gouden Tegel’. De gemeente die per inwoner de meeste tegels verruilt voor groen, wint. Om inwoners van Weesp een handje te helpen, organiseren Gemeente Amsterdam en Amsterdam Rainproof de tegelservice.
De tegelservice is er in de maanden april, mei, juni, september en oktober. Meedoen gaat als volgt: meld uw tegels aan voor de ophaaldag van uw keuze, wip tegels uit de tuin om plaats te maken voor groen, zet de tegels op de hoek van uw straat en de gemeente haalt ze gratis op.

Voor Weesp zijn de ophaaldagen: dinsdag 19 april, maandag 16 mei, maandag 20 juni, maandag 19 september en maandag 17 oktober 2022. Meer informatie: rainproof.nl/tegelservice.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant