Donnie duikt de studio in met Tony Scott

Mensen

WEESP Dertig jaar na zijn grootste hits zou het zomaar kunnen gebeuren dat Tony Scott weer in de Top 40 belandt. De Weesper heeft onlangs samen met rapper Donnie en Anita Doth een nummer ingezongen voor de nieuwe Nederlandse Netflix-serie Dirty Lines. 

De serie speelt zich af in het Amsterdam van de jaren tachtig, toen de telefoonsekslijnen hun opmars maakten. Netflix vroeg Donnie hier een nummer voor te maken. De rapper ging naar eigen zeggen voor een ‘ultieme housetrack’ en schreef Vieze Belletjes. 

Opmerkelijke samenwerkingen 

Vervolgens trok hij twee Nederlandse house-iconen uit de kast: Tony Scott en Anita Doth van 2Unlimited. Beide scoorden eind jaren tachtig / begin jaren negentig diverse hits. Donnie was toen nog niet eens geboren, maar hij kiest wel vaker voor opmerkelijke samenwerkingen met artiesten van andere generaties en andere genres. Zo scoorde René Froger samen met Donnie na jaren weer eens een dikke hit met het nummer Bon Gepakt. 

Flat 113

Tony Scott heet in werkelijkheid Peter van der Bosch, hij woont al jaren in Weesp. Ten tijde van zijn grote hit Get Into It (1990) heeft hij ook wel eens in Weesp opgetreden. Dat was in discotheek Flat 113. Na twee Top 100-hits bleef verder succes uit, maar Van der Bosch is altijd muziek blijven maken. Tot het niet meer ging omdat hij bijna blind en bijna doof was geworden als gevolg van de ziekte multiple sclerose. Hij gaf toen in 2016 een groot afscheidsconcert in Paradiso. 

Implantaten

Dat ‘Tony Scott’ het toch aandurfde om met Donnie de studio in te duiken, heeft te maken met de implantaten die vorig jaar bij hem in het binnenoor zijn ingebracht. Hierdoor is zijn gehoor weer wat beter. Ook is een vriendin hem zakelijk en creatief gaan begeleiden, waardoor hij altijd iemand aan zijn zijde heeft. De Weesper is zelf laaiend enthousiast over de samenwerking met rapper Donnie. Op social media schrijft hij onder meer: “Dit is toch werkelijk een droom”. 

Vieze Belletjes is vorige week gelanceerd en staat op de stemlijst van de Top 40 van deze week. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant