Het team van Handje Helpen.
Het team van Handje Helpen. Foto: Milou Oomens www.fotomilou.nl

Het Handjehelpen-effect is er nu ook in Weesp

Algemeen

WEESP Natascha Dhondt, regiocoördinator van Handjehelpen, koppelt mensen in Weesp die hulp nodig hebben aan precies de juiste vrijwilliger. “Onze hulpvragers geven aan dat dankzij een maatje hun leven fijner is, dat ze méér contacten hebben en beter in hun vel zitten. Dát is het Handjehelpen-effect!” 

Handjehelpen brengt al ruim 40 jaar hulpvragers en vrijwilligers/stagiairs uit de eigen buurt met elkaar in contact. Dat doet ze in Weesp en nog 16 andere gemeenten in de provincie Utrecht, in Amsterdam en Weesp. De hulpvragers zijn veelal kinderen en volwassenen met een chronische ziekte, beperking of gedrag dat om extra zorg en aandacht vraagt.
Er zijn momenteel meer hulpvragen dan beschikbare vrijwilligers. De hulpvragen komen bij een brede doelgroep vandaan, van 0 tot 100 jaar. Voor een hulpvrager wordt het leven door een vrijwilliger vaak echt leuker.

Vrijwilligerswerk op maat
Als je vrijwilliger wordt bij Handjehelpen, kun je kiezen uit verschillende soorten vrijwilligerswerk. Van ‘eenvoudig’ vrijwilligerswerk tot hulp waarbij specifieke kennis of ervaring nodig is. Je geeft de hulp één op één. Dat wil zeggen dat je je ‘eigen’ hulpvrager hebt, die je in zijn of haar huis opzoekt. Het vrijwilligerswerk is gericht op sociaal contact voor een langere periode. Je krijgt ondersteuning en begeleiding van een regiocoördinator.

Gun jij meer mensen de hulp van Handjehelpen? Word maatje voor een hulpvrager bij jou in de buurt of steun ons met een donatie. Neem contact op met regiocoördinator Natascha via ndhondt@handjehelpen.nl of 06-14 57 60 39.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant