Afbeelding
Foto: PlusBus Weesp
Vrijwilligersvacatures

Wil jij leuke uitjes verzorgen voor ouderen?

Algemeen

WEESP De Vrijwilligerscentrale Weesp selecteert elke week voor de lezers van het WeesperNieuws een aantal nieuwe/recente vrijwilligersvacatures binnen Weesp of in de nabije omgeving.

Wil jij een maatje zijn voor Hasan?
Hasan, 25, is een vriendelijke, bedachtzame man met een Syrische achtergrond. Door een aantal nare ervaringen in het verleden heeft Hasan moeite met het aangaan van sociale situaties en gaat hij die het liefst uit de weg. Hij voelt zich dan snel onzeker. Omdat dit hem erg beperkt in zijn leven wil hij zichzelf hierin verbeteren en dat doet hij door vrijwilligerswerk te doen. Om het voor zichzelf makkelijker te maken sociale interacties aan te gaan, zoekt hij iemand die hem daarin kan stimuleren en met hem die drempels over wil gaan. Hasan wil graag een leeftijdsgenoot die rustig en toegankelijk is en openstaat voor kwetsbare mensen. Je maakt hem blij als je met hem wilt oefenen met bijvoorbeeld het bezoeken van de bieb of een buurthuis. Lijkt het je leuk om Hasan weer wat zelfvertrouwen te geven en heb je een paar uurtjes per week tijd?

Plusbus Weesp zoekt een coördinator
De coördinator geeft leiding aan een enthousiaste groep van ongeveer 30 vrijwilligers, die leuke uitjes verzorgen voor ouderen vanaf 55 jaar in Weesp en Driemond.
Als coördinator stuur je een aantal commissies aan zoals kantoor, PR, financiën, coördinator chauffeurs, coördinator begeleiders en programmateam. Daarnaast bereid je vergaderingen voor en onderhoud je contacten met de bestuurscommissie Weesp/Driemond en Versa Welzijn.
Ben je communicatief sterk en kun je goed met computersystemen overweg? Dan zijn we op zoek naar jou!

Hou je van smartlappen?
Elke donderdagmorgen (10.00 - 12.30 uur) wordt in het Grand Café van Hogewey de activiteit ‘Smartlappen’ georganiseerd. Een bijeenkomst waar door middel van cd, dvd of muzikant smartlappen ten gehore worden gebracht. Er wordt door onze bewoners met dementie graag en vaak met volle overgave aan deelgenomen. Deze bewoners worden door vrijwilligers van hun woning gehaald en na afloop weer teruggebracht. Tijdens de activiteit begeleidt de vrijwilliger de bewoner en helpt, indien nodig, bij het nuttigen van de aangeboden versnaperingen.

De vrijwilligerscentrale is bereikbaar op info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Het laatste jaar van Weesp in cijfers Aantal inwoners van Weesp: 0. En andere opvallende cijfers Algemeen 18 aug, 14:53
Logo
Afbeelding
Help jij een zaterdag mee? Appelplukkers gezocht; ‘Alle voedselbanken in Nederland gaan hiervan profiteren’ Natuur en Milieu 18 aug, 12:45
Afbeelding
Minder kramen op de S&B braderie Algemeen 18 aug, 12:00
Logo
Afbeelding
In Weesp was het dit jaar nog niet raak Zakkenrollers weer actief op festivals en in de winkelstraten Algemeen 18 aug, 10:00
Afbeelding
Masterclass plus twee concerten voor 5 euro Nu ook met Stadspas (Groene Stip) voor maar €5,- naar twee concerten en een masterclass in de Van Houtenkerk Algemeen 18 aug, 08:42
Logo
Afbeelding
Swim to Fight Cancer Muiden ‘Kanker voelt machteloos, nu kunnen we toch iets doen’ Algemeen 17 aug, 14:30
Afbeelding
Vrijwilligers gezocht voor Weesper sportverenigingen Algemeen 17 aug, 11:32
Afbeelding
Waterweekend Muiderslot Algemeen 17 aug, 10:30
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief