De Stadspas met de groene stip verleent korting aan minima
De Stadspas met de groene stip verleent korting aan minima Foto: gemeente Amsterdam

Stadspas Amsterdam nu ook voor Weespers

Algemeen

WEESP Nu Weesp bij de gemeente Amsterdam hoort, profiteren inwoners nu ook van de voorzieningen die gemeente aan haar burgers biedt. Een voorbeeld hiervan is de stadspas, waarmee minima van de gemeente Amsterdam - dus nu ook Weesp - korting krijgen bij een groot aantal deelnemende organisaties.

Er zijn twee verschillende passen, elk voor een eigen doelgroep. De Stadspas met blauwe ruit krijg je automatisch van de gemeente als je recht hebt op een AOW-uitkering. Met deze pas kun je gratis naar veel musea in Amsterdam en je krijgt ook korting bij andere activiteiten.

De Stadspas met groene stip is bedoeld voor mensen die een laag inkomen en weinig vermogen hebben. Pasgebruikers krijgen korting op sport en culturele activiteiten, zoals musea, zwemmen en theatervoorstellingen. Daarnaast heeft de Stadspas ook acties voor eten en energieverbruik, kun je een gratis identiteitskaart aanvragen en kun je met korting naar de dierenarts voor je huisdier.

Organisaties 
Verschillende organisaties zijn aansloten bij Stadspas en een deel van de uitjes is dan ook in Weesp. Zo kan er voor slechts €1 gezwommen worden bij het Victoriabad, is het Museum Weesp gratis te bezoeken en mogen pashouders gratis een abonnement afsluiten voor de bibliotheek (OBA). Houders krijgen korting bij voorstellingen van de City of Wesopa, kledingreparatie bij Uysal’s, en de Kringloper Weesp. Op de website van Stadspas zijn nog meer deelnemende acties in de buurt te vinden. 

Weespernieuws Extra
Ook het WeesperNieuws Extra doet aan deze actie mee, omdat het belangrijk is dat mensen weten wat er speelt in de buurt. Pashouders van de Stadspas met de groene stip kunnen voor €5 een jaarabonnement afsluiten, waar dit normaal €59 kost. Aanmelden voor een jaarabonnement kan tot 31 juli 2022. Weespers met een lager inkomen kunnen via deze link controleren of zij in aanmerking komen. 


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant