De Stadspas met de groene stip verleent korting aan minima
De Stadspas met de groene stip verleent korting aan minima Foto: gemeente Amsterdam

Stadspas Amsterdam nu ook voor Weespers

Algemeen

WEESP Nu Weesp bij de gemeente Amsterdam hoort, profiteren inwoners nu ook van de voorzieningen die gemeente aan haar burgers biedt. Een voorbeeld hiervan is de stadspas, waarmee minima van de gemeente Amsterdam - dus nu ook Weesp - korting krijgen bij een groot aantal deelnemende organisaties.

Er zijn twee verschillende passen, elk voor een eigen doelgroep. De Stadspas met blauwe ruit krijg je automatisch van de gemeente als je recht hebt op een AOW-uitkering. Met deze pas kun je gratis naar veel musea in Amsterdam en je krijgt ook korting bij andere activiteiten.

De Stadspas met groene stip is bedoeld voor mensen die een laag inkomen en weinig vermogen hebben. Pasgebruikers krijgen korting op sport en culturele activiteiten, zoals musea, zwemmen en theatervoorstellingen. Daarnaast heeft de Stadspas ook acties voor eten en energieverbruik, kun je een gratis identiteitskaart aanvragen en kun je met korting naar de dierenarts voor je huisdier.

Organisaties 
Verschillende organisaties zijn aansloten bij Stadspas en een deel van de uitjes is dan ook in Weesp. Zo kan er voor slechts €1 gezwommen worden bij het Victoriabad, is het Museum Weesp gratis te bezoeken en mogen pashouders gratis een abonnement afsluiten voor de bibliotheek (OBA). Houders krijgen korting bij voorstellingen van de City of Wesopa, kledingreparatie bij Uysal’s, en de Kringloper Weesp. Op de website van Stadspas zijn nog meer deelnemende acties in de buurt te vinden. 

Weespernieuws Extra
Ook het WeesperNieuws Extra doet aan deze actie mee, omdat het belangrijk is dat mensen weten wat er speelt in de buurt. Pashouders kunnen voor €5 een jaarabonnement afsluiten, waar dit normaal €59 kost. Aanmelden voor een jaarabonnement kan tot 31 juli 2022. Weespers met een lager inkomen kunnen via deze link controleren of zij in aanmerking komen. 


Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
RegioBank weer klantvriendelijkste bank Algemeen 23 jun, 12:38
Logo
Afbeelding
Aanvullend Openbaar Vervoer Regiotaxi wordt vervangen door RMC Algemeen 23 jun, 10:30
Afbeelding
Stadspas Amsterdam nu ook voor Weespers Algemeen 23 jun, 09:30
Logo
Afbeelding
Zo´n 17 procent van de Noord-Hollanders vindt dat de wolf niet in Nederland thuishoort Wolf nog altijd bezig aan opmars in Nederland Algemeen 22 jun, 14:00
Afbeelding
Heel Weesp Zingt tijdens Weesp Gastvrij Algemeen 22 jun, 13:21
Afbeelding
Wil jij leuke uitjes verzorgen voor ouderen? Vrijwilligersvacatures 22 jun, 11:30
Afbeelding
Brandweer Nederland roept iedereen op om rookmelders in huis op te hangen Algemeen 22 jun, 10:05
Logo
Afbeelding
Uilskuikens bij Uitermeer ‘Ze zijn oerlelijk, maar het worden prachtige kerkuilen’ Natuur en Milieu 22 jun, 10:00
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief