Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

WTC vraagt omgevingsvergunning aanleg padelbanen aan

Algemeen

WEESP De Weesper Tennis Club (WTC) heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor de aanleg van drie padelbanen op het tennispark aan de Papelaan. De aanvraag is sinds 22 juni binnen bij de gemeente. 

WTC wil het tennispark een metamorfose laten ondergaan, waarbij tennisbanen worden verschoven en gedraaid en ook komt het gravel weer terug. Enerzijds wordt met de verkaveling meer ruimte vrijgemaakt voor het terras bij de kantine en anderzijds ontstaat daardoor ruimte voor drie padelbanen. Volgens het bestuur van de WTC zijn deze belangrijk om de vereniging toekomstbestendig te maken. Padel is momenteel de snelst groeiende sport in Nederland.

Omwonden vrezen geluidsoverlast

Verschillende omwonenden hebben in een gesprek met de WTC laten weten huiverig te zijn voor het geluid dat het spelen van padel met zich zou meebrengen. Er zijn verschillende berichten in de landelijke media waaruit zou blijken dat padel meer geluid produceert dan tennis en daar refereren de omwonden aan.
Door de padelbanen aan te leggen op het midden van het terrein is de afstand tot de dichtstbijzijnde woningen aan weerskanten van het park 80 meter. Volgens de WTC wordt daarmee voldaan aan geldende criteria.

Een schets van de nieuwe situatie. De padelbanen zijn de blauwe banen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant