Afbeelding
Foto: Gaby Troost

Kritiek op organisatie participatieavond windmolens

Algemeen

WEESP Binnen de bestuurscommissie stadsgebied Weesp is er kritiek op de wijze waarop een informatiebijeenkomst over zoekgebieden voor windmolens is georganiseerd. Een uitnodiging voor een avond op 13 maart die opgesteld is op 10 februari, maar pas op 7 maart bij de burgers op de mat valt, dat kan er niet in en doet de participatie geweld aan.

De kat werd afgelopen week de bel aangebonden door Cees Sluijk van het CDA. Deze manier van werken kan er bij Sluijk namelijk niet in – het gaat namelijk ergens over - en hij hoopt op verbetering bij volgende keren.
De informatiebijeenkomst is niet fysiek, maar online en is maandag 13 maart van 19.30 tot 20.30 uur. Amsterdam heeft een aantal zoekgebieden voor windmolens in gedachten, waaronder het gebied bij Waternet en het Diemerbos.
De bijeenkomst is te volgen via amsterdam.nl/windenergie

Diemen

Ook Diemen heeft haar oog laten vallen voor windmolens in dit gebied. Diemen is al verder dan Amsterdam, want Diemen zit in de fase van een milieueffectrapport (MER) waar Amsterdam nog aan het zoeken is. In Diemen is dinsdag 21 maart vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis in Diemen.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant