Afgelopen najaar pakte FC Weesp ook al een punt tegen SO Soest.

FC Weesp laat SO Soest werken voor eerste plaats

Algemeen

WEESP - Even leek FC Weesp het feestje nog te verpesten; SO Soest heeft hard moeten werken om afgelopen weekend de eerste plaats zeker te stellen. FC Weesp zorgde voor genoeg problemen aan de kant van SO Soest en stapten knap met 2-2 van het veld tegen de promovendus.

FC Weesp startte voor rust goed en was wat beter dan SO Soest. Dat de Weespers op voorsprong kwamen door een doelpunt van Jesse van Huisstede was terecht te noemen. Datzelfde gold na rust toen de FC Weesp-aanvaller wederom kon scoren en voor angstzweet zorgde van de SO Soest-supporters langs de kant. Na de tweede tegentreffer zette SO Soest meer aan en kon het alsnog terugkomen. Na de 2-2 leken SO Soest en FC Weesp het wel te geloven en barstte voor SO Soest het feest los.

Play-offs voor zaterdagelftal
Er staat nog een paar zware weken te wachten voor de zaterdag van FC Weesp. De Weesper derdeklasser moet naar de play-offs om klassebehoud zeker te stellen. Afgelopen weekend heeft de ploeg slechts een punt overgehouden aan het duel tegen concurrent Cobu Boys: 0-0.

FC Weesp en Cobu Boys probeerden er wel wat van te maken, maar echt hoogtepunten waren er amper. Alleen halverwege de tweede helft waren er wat kansjes, maar doelpunten bleven achterwege. FC Weesp kan nu gaan warmlopen voor de play-offs. De Weespers startten komend weekend tegen het Amsterdamse Fortius.