In november vierde de Amstelstroom nog het 10-jarig bestaan. Inmiddels is het café gesloten.
In november vierde de Amstelstroom nog het 10-jarig bestaan. Inmiddels is het café gesloten.

Café Amstelstroom sluit de deuren

B2B

WEESP - René en Yvonne de Veer stoppen met café Amstelstroom op de Nieuwstad. Het laatste biertje is getapt, de twee zijn nu bezig de zaak leeg te halen. 

Huisbaas Pronk wil het pand renoveren. Deze verbouwing strookte niet met de ideeën van de uitbaters. Daarbij vonden ze het na tien jaar ook wel mooi geweest. 

Iets anders
"We hebben tien prachtige jaren gehad, maar vanwege gezondheidsredenen en het zware weer waarin de Nederlandse horeca verkeert vinden we het tijd voor iets anders", licht Yvonne de Veer toe. De twee bezinnen zich nu op de toekomst. De kans dat ze een nieuw horeca-avontuur aangaan in Weesp is klein, zo laten ze weten.

De stamgasten hadden het liever anders gezien: "Het was voor velen wel even slikken. Men kwam hier toch graag." 

Afscheid
René en Yvonne nemen zondag 25 januari afscheid van hun klanten en personeel met een borrel in Het Wapen van Weesp. De Amstelstroom is dan al leeg.  Of Weespers straks in het pand aan de Nieuwstad weer een borrel kunnen komen drinken, is nog maar de vraag. Huisbaas Pronk kan nog niet zeggen of er weer een kroeg in komt. 

Horecabestemming
"Er komt sowieso horeca in, want op het benedenverdieping rust nu eenmaal een horecabestemming. maar dat kan van alles zijn. Ik ben met meerdere partijen in gesprek. Over een maand hoop ik meer te weten." Pas als Pronk rond is met een partij kan hij de renovatie van het pand in gang zetten. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant