Afbeelding

Natuurstrijd kan nog heel lang duren

Algemeen

WEESP - De strijd om de natuur kan nog jaren gaan duren in Weesp. Vorige week stonden de gemeente Weesp en de stichting Flora en Fauna Bescherming Weesp tegenover elkaar bij de rechtbank. Wat de uitslag ook is, beide partijen zinspeelden al op hoger beroep.

Deze zaak volgde na een andere moeizame rechtszaak over natuuraanpassingen, vorige maand over Fort Uitermeer. In beide zaken bestrijden ecologen elkaar voor de rechter. Ze stellen allemaal de natuur centraal en zijn het intussen hopeloos met elkaar oneens over de manier waarop dit gedaan moet worden. 

Deze week was de rechtszaak over de schansen tussen de gemeente Weesp en de stichting Flora en Fauna Bescherming Weesp van het echtpaar De Graaf. Zij beschikken over een onuitputtelijke kennis van de Flora- en Faunawet en weten die tactisch toe te passen. 

Koploper
De positieve kant van de zaak: de gemeente Weesp behoort door alle bemoeienis van het echtpaar en noodgedwongen aangepaste procedures inmiddels tot de koplopers op het gebied van natuurbescherming. Maar de juridische brieven blijven binnenkomen op het stadhuis. En op andere plekken waar in Weesp iets gebouwd, verbouwd of heringericht moet worden.

Deze week in het WeesperNieuws: Ecoloog tegenover ecoloog bij rechtszaak schansen

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant