Afbeelding

Politiek heeft moeite met loslaten huizenplan Nijverheidslaan

Algemeen

WEESP - De Nijverheidslaan loslaten als potentieel gebied om huizen te bouwen? De gemeenteraad heeft er moeite mee. Er zijn veel vragen over waarom wethouder Herman Tuning voorstelt om te stoppen met het plan om het gebied op termijn om te vormen tot woonwijk.

In de vergadering van de raadscommissie moest Tuning dan ook precies uitleggen hoe hij tot de conclusie is gekomen dat woningbouw in dat gebied op dit moment te duur is. Vooral D66 en het CDA wilden het naadje van de kous weten.

Structuurvisie
Dat de gemeenteraad moeite heeft met het opgeven van het idee van huizen op het bedrijventerrein is logisch. In de in 2014 vastgestelde Structuurvisie van Weesp (toekomstvisie) is het plan nog een van de speerpunten. 

Strategisch
Ook zijn er vragen over twee panden die de gemeente ooit zelf heeft aangekocht aan de Nijverheidslaan. Die panden zijn de afgelopen jaren minder waard geworden en de verwachting is dat ze ondertussen nog veel minder waard zijn. Nu er geen huizen komen, is de strategische waarde ineens ook een stuk minder. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant