Weesper sport van dit weekend

WEESP - De sport van dit weekend.

WeHaVe - RKDES
Voor de handbalsters van WeHave stond zondag RKDES op het programma. En daar kwamen ze hun oude trainer Jan tegen. De wedstrijd begon slordig: veel balverlies en weinig concentratie in de verdediging waardoor RKDES makkelijk kon scoren. Maar met mooie acties en goede wissels wisten WeHaVe toch al snel de wedstrijd naar hun hand te zetten. Met  9 - 14 de rust in. De tweede helft ging nog beter en de Weesper handballers keerden terug naar huis met twee punten uit een eindstand van 15-23.

Triton geen moment in gevaar
Triton wist de drie punten met overtuiging in Weesp te houden afgelopen zondag. Met een 9-6 eindstand werd tegenstander de Aalscholver verslagen. Triton startte scherp en volgde de aanwijzingen van de coach om de midvoor goed vast te leggen en vervolgens met lange aanvallen zelf de kansen te creëren. Dit werkte goed en Triton wist met ruststanden van 3-1, 6-3 en 7-4 de overwinning te behalen. Het was een wedstrijd met vele overtredingen over en weer, maar de heren van Triton waren verdedigend duidelijk sterker dan de tegenstander waardoor kansen van de gasten amper gevaarlijk werden. Triton miste maar liefst vier basisspelers, maar deze plekken werden goed opgevuld door de hulptroepen van het tweede team. Paul Duyn, Walter Pouw en Rob Mooijman scoorden ieder twee keer, Richard Overmars, Marcel Koenders en Jasper Versteeg maakten het doelpuntenaantal compleet.

Maarssen - FC Weesp VR1
Zondag stond de wedstrijd tussen de nummer 4 (Weesp) en 5 (Maarssen) op het programma. Ondanks een gehavend team was Weesp direct de sterkste ploeg op het veld. Weesp wist de kansen voor rust al om te zetten in een 0-2 voorsprong. Na rust bleef Weesp de sterkste ploeg op het veld en wist de voorsprong naar 0-3 uit te breiden. Helaas kreeg Weesp toch een tegendoelpunt te verwerken, maar dit was niet genoeg voor Maarssen om de punten in huis te houden. De Weesper doelpunten kwamen van de verdedigers Felicia van de Belt en Rowan de Meij (2 keer). Volgende week volgt de 1/8e bekerfinale tegen het sterkte Achterveld.