Vooral de Singelscholen populair.
Vooral de Singelscholen populair.

18 kinderen niet naar lievelingsschool

Algemeen

WEESP -  Weesper basisscholen hebben kinderen en hun ouders moeten teleurstellen: voor hen is er na loting geen plaats op de school van hun eerste of tweede keuze als ze straks in het najaar vier jaar worden en naar school gaan.

Het gaat om vijf kinderen. Het systeem werd in 2014 ingevoerd.

18 kinderen
De Singelscholen zijn al jaren het meest in trek als het gaat om het aantal aanmeldingen: zowel voor de Van der Muelen-Vastwijkschool als voor de Triangel waren er negen aanmeldingen te veel. Dit leidde in de lotingsronde in maart tot een teleurstelling voor 18 kinderen die niet op de school van hun eerste keuze geplaatst konden worden.

Verdeling
Daarvan vond het grootste deel nog een plek op de school van hun tweede voorkeur. Vijf kinderen moeten nu uitwijken naar een school waar ze niet voor gekozen hebben. De loting gebeurt met het computersysteem 'scholenring', waarbij rekening wordt gehouden met broertjes/zusjes op dezelfde school en een evenredige verdeling van zorgleerlingen over de zes basisscholen. Het totaal aantal beschikbare plekken in Weesp is nog steeds voldoende, zo zeggen de scholen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant