Afbeelding

'Raad niet in maling genomen over kerk'

Algemeen Dossier: Laurentiuskerk

WEESP  - B en W vinden niet dat ze de gemeenteraad vorig jaar onjuist hebben voorgelicht en informatie hebben achtergehouden over de Laurentiuskerk. Zo blijkt uit antwoorden van het college op vragen vanuit de raadscommissie.

Die vragen werden gesteld naar aanleiding van kritische kanttekeningen die kerkbuurman Kees Sietsma (foto) in februari plaatste op basis van een eigen 'feitenonderzoek'.
B en W schrijven aan de raad: "Nee, de raad is niet onjuist voorgelicht. We hebben alle informatie beschikbaar gesteld. Het proces dat de parochie heeft doorlopen, om tot een geschikte koper te komen, is zorgvuldig uitgevoerd door terzake deskundigen."

Sietsma wekte onder meer de suggestie dat een nogal cruciaal document zou zijn achtergehouden. Volgens het college is dat document per ongeluk later dan andere stukken toegezonden aan de raad, maar nog wel op tijd voor de bewuste raadsvergadering.

Kerk behouden
De raadscommissie komt deze maand opnieuw te spreken over de Laurentiuskerk. Dat is omdat kerkeigenaar Cees van Vliet het anders wil aanpakken: in plaats van gedeeltelijk slopen, wil hij de kerk nu toch behouden en de bebouwing in de tuin beperken.

Hier de raadsinformatiebrief over gesprek Stichting kerk en stadspark Weesp.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant