Afbeelding

Nieuwe boetiek vol met geuren

B2b

WEESP - De nieuwe Geurboetiek in de Slijkstraat opent morgen de deuren. Een oase van rust en, zoals de naam al doet vermoeden, geuren. Jennifer Koek staat achter de toonbank. 

De planken in de kasten vullen zich met geurkaarsen van sojawax, geurstokjes en geurzakjes en ook speciale geurlampen vinden er een plaats. Geen idee dat er zoveel varianten van producten met geur voor in huis bestonden. Hoe houd je ze uit elkaar? Weet je neus straks nog wel welke geur hij het lekkerst en prettig vond? Koek lacht: "Daar zijn de bakjes met koffieboontjes een uitkomst voor. Als je daaraan ruikt is je reuk geneutraliseerd en ben je weer klaar voor de volgende geursensatie."

Emotie
Een winkel met alleen maar geurproducten voor in huis is een niet-alledaagse verschijning. Koek: "Meestal is het een bijproduct, maar ik wilde het echt anders doen. In mijn leven heb ik de kracht van geur zelf mogen ervaren en de invloed ervan op je emotie en gevoel. Ook in mijn periode bij Rituals heb ik enorm veel geleerd wat geur voor een mens doet." Koek heeft de wetenschap aan haar zijde: de laatste berichten zijn dat winterdepressies positief beïnvloed worden door geuren waar kaneel in is verwerkt. Koek: "Ik vind het leuk om mensen te adviseren over welke geur het beste bij hen past. En dan moet het product wat mij betreft ook een sieraad zijn voor je huis: iets waar je lang van geniet. Een geurlamp is er niet alleen voor de geur, maar moet ook fijn zijn om naar te kijken."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant