Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Handtekening referendum niet zo makkelijk te krijgen

Algemeen

WEESP - Het verkrijgen van ondersteuning voor een referendum over de bestuurlijke toekomst van Weesp blijkt tegen te vallen. Aanvrager Bahman Khalafi van het comité Zelfstandig Weesp noemt de voorwaarden voor een referendum in Weesp zelfs oneerlijk.

Een sympathiserend krabbeltje, zoals er drieduizend werden opgehaald onder een pamflet voor behoud van zelfstandigheid, is onvoldoende voor een referendum. De referendumverordening in Weesp vereist naam, handtekening en paspoortnummer van de ondertekenaar.

Strenge regels
Dat laatste blijkt een groot struikelblok bij velen. "We krijgen vaak de vraag waarom dat nodig is. Sommigen tekenen om die reden niet", legt Khalafi uit. Hij heeft de referendumverordening van Amsterdam er eens bij gepakt en leest daar minder strenge regels. "Weesp heeft het aanvragen van een referendum erg moeilijk gemaakt, dat is oneerlijk."

Vertrouwen blijft
Toch zegt Khalafi er vertrouwen in te hebben voldoende handtekeningen met paspoortnummers te verzamelen. Er zijn er nu zo'n tweehonderd binnen, nog niet de helft van het vereiste aantal (een kleine 500).

Op 6 november sluit de aanvraagtermijn.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant