Wildlifefotograaf Evert Doorn exposeert zijn mooiste foto's in Bibliotheek Weesp.
Wildlifefotograaf Evert Doorn exposeert zijn mooiste foto's in Bibliotheek Weesp. Foto: null

Oog in oog met een leeuw in de bibliotheek

Cultureel

WEESP Evert Doorn (1977) is een freelancefotograaf uit Bussum. Zijn wildlifefoto's zijn de komende weken te bewonderen in de bibliotheek in Weesp.

Doorn werkt in het dagelijks leven voor zakelijke klanten en particulieren. Voor hen maakt hij portretten en reportages. In 2003 en 2004 maakte hij samen met zijn partner een zeven maanden durende reis door Afrika. Hier werd de basis gelegd voor een nieuwe passie: wildlife.

Pas bij een nieuwe reis in 2014 door Zuid-Afrika raakte Doorn echt in de ban van natuur- en wildlifefotografie. Sindsdien heeft hij diverse fotografiereizen gemaakt. Daaruit vloeiden een publicatie in het jaarboek van WNF en twee kleine exposities voort. Deze vorm van fotografie ziet de Bussumer puur als liefhebberij en vrij werk, zonder druk van opdrachtgevers.

Met zijn werk wil hij bijdragen aan het behoud van het wildleven. De opbrengsten van printverkopen doneert hij aan organisaties die zich bezighouden met natuurbescherming. De hoogtepunten van zijn werk, onder andere beelden uit Kenya, Zambia en Botswana, zijn tot en met 9 januari te zien in de Weesper bibliotheek. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant