Afbeelding
Foto: Screenshot Youtube
Video

Michael Jacksons 'Thriller', maar dan Weesps

Cultureel

WEESP - De wat oudere Weesper zal vast nog weten dat het hele centrum op z'n kop stond voor de opnames van de Weesper versie van Michael Jacksons wereldhit 'Thriller'. De toen veelbesproken parodie staat nu op het web. 

De Weesper 'Thriller' werd gemaakt door de Weesper playback- en theatergroep Batucada. Playbacken, of lipsyncen zoals het tegenwoordig modern heet, was toen nog amper bekend. Toch waagde de Weesper groep zich er aan: met een groep van zeventig man werd hard gewerkt aan de videoclip. De opnamedag was een waar spektakel: veel straten werden afgesloten, bekende Weesper plekken werden het decor en zelfs de echte Hells Angels verleenden hun medewerking en kwamen met groots machtsvertoon Weesp binnen rijden. 

Michael Jackson werd gespeeld door Michel MacDonald, die toen in binnen- en buitenland bekend stond als de 'Nederlandse Michael Jackson'. Een ander lid van de groep behoeft geen uitleg: een piepjonge Wendy van Dijk speelde en danste vrolijk mee.

Een stukje Weesper geschiedenis
De Weesper Thriller-clip bleef niet onopgemerkt. Na een exclusieve voorvertoning in de later afgebrande Amsterdamse discotheek IT werd het clipje onder meer uitgezonden door de TROS, de Vlaamse BRT en de Zweedse televisie. "Kortom: een stukje Weesper geschiedenis", zegt Tonny Vieira, samen met Rob de Jezus, Fred van Wielink, Karin Zevering, Katinka Wierper en Harmina Snoodijk de grondlegger van Batucada.

De Michael Jackson-clip, en vele andere optredens van Batucada, werden onlangs gedigitaliseerd en op Youtube gezet. Een week geleden was er ook nog eens een reünie van oud-leden. 


Meer Batucada-clipjes kun je hier vinden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant