Afbeelding
Foto: Politie

Aandacht voor jaar oude overval Achtergracht

Politie

WEESP - Er wordt door de politie aandacht gevraagd voor een woningoverval aan de Achtergracht van een jaar geleden. Opsporing Verzocht vertoont morgen een compositietekening van een van de mogelijke daders. 

De overval vond een jaar geleden plaats, in de nacht van 12 op 13 mei, en werd gepleegd door drie mannen die zich voor deden als politieagenten. Eén van hen droeg een zeer echt lijkend politie-uniform. Ze belden aan en konden de woning binnen komen. Daar bedreigden ze de bewoners met een wapen en namen ze een geringe buit mee. 

Twee weken eerder sloegen de mannen ook al toe in Almere. In beide gevallen bestaat het vermoeden dat de mannen bij de verkeerde woning waren. Ze dachten een specifieke buit te kunnen halen. In Almere was dat een kluis, in Weesp een hennepplantage. In beide gevallen waren die niet in de woning aanwezig. 

Naast de compositietekening vertoont de politie in Opsporing Verzocht een reconstructie van de overval in Almere. De recherche hoopt dat dit leidt tot de herkenning van de man en het oplossen van de twee overvallen. 

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 1 mei om 20.30 uur uitgezonden op NPO1. Informatie kan gedeeld worden met de opsporingstiplijn via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant