Dit komt steeds minder vaak voor.
Dit komt steeds minder vaak voor. Foto: André Verheul

Weinig leeg, bedrijven kijken elders

B2b

WEESP - De leegstand van bedrijfspanden en kantoorvloeren in Weesp loopt sterk terug. Enerzijds goed nieuws, maar het brengt ook een bedreiging met zich mee. Want Weesper bedrijven die willen uitbreiden kijken noodgedwongen buiten Weesp en zullen mogelijk vertrekken.

Uit cijfers van bedrijfsmakelaar Van Lonkhuizen blijkt dat het aanbod in zowel bedrijfsruimten als kantoorvloer ten opzichte van 1 januari 2017 is gehalveerd. Rond het station en op het Van Houten Industriepark staat nu minder dan 8000 m2 te koop of te huur, op het bedrijventerrein Noord is 10.600 m2 bedrijfsvloer beschikbaar, plus 2.500 m2 aan kantoorruimte. "We spreken niet meer van leegstand, maar van een gezonde vraag-en-aanbodmarkt", zegt Ingrid Kikkert van Van Lonkhuizen.

"Er is zeer veel belangstelling voor koop, gezien de lage rentestand en de bereidwilligheid voor financiering van de banken. We zien ook bedrijven uit Amsterdam naar Weesp komen omdat daar het aanbod snel slinkt." Doordat de markt jarenlang slecht was, hebben sommige eigenaren hun kantoren omgebouwd tot woonruimte. De bedrijfsmakelaar plaatst een kanttekening. Weesp had al relatief weinig kantoorruimte en nu de markt aantrekt, zou nieuwe kantoorruimte welkom zijn. "Bijvoorbeeld aan de Nijverheidslaan, maar ook dat is nu in beeld als woningbouwlocatie."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant