Afbeelding
Foto: Brian Elings

IVW wordt serieus genomen in Amsterdam

B2b

Deze column is van Reinier Mommaal, voorzitter van IVW Weesp.

Het was me weer een maand met hoogte- en dieptepunten op het landelijke en gemeentelijke politieke vlak.

Op landelijk vlak waren daar eerst de verkiezingen met de daaropvolgende eerste gesprekken voor de vorming van een nieuw kabinet. Als ware padvinders gingen de ‘verkenners’ aftasten wie er met wie door een deur zou kunnen. Voor mij als kiezer was het niet helemaal duidelijk hoe deze verkenners worden aangewezen en waarom hier niet meteen gekozen is voor een ‘onafhankelijke’ samenstelling. Maar dan krijg je als verkenner op weg naar de ochtendgesprekken te horen dat je positief getest bent. Nog snel gris je alle notities van je bureau en maakt rechtsomkeert naar huis, geen rekening houdend met de superscherpe camera’s van de journalisten. Beetje uitvergroten en de gespreksnotities zijn voor heel Nederland leesbaar en legt een bom onder de formatie, was 10 jaar geleden nog ‘technisch’ ondenkbaar. Het vervolg kennen we allemaal; laten we hopen dat de doorgewinterde formateur Tjeenk Willink snel de boel weer op de rit krijgt en er weer focus op belangrijkere zaken komt.

Op gemeentelijk vlak was er de concept-Omgevingsvisie Weesp 2050 die ter visie lag tot 24 maart. Dit is toch een heel belangrijk document omdat hier de toekomstplannen van Weesp in worden vastgelegd die integraal worden overgenomen door Amsterdam. Als IVW zijn wij betrokken geweest bij de voorbesprekingen en we hebben ook een duidelijke zienswijze ingediend over zaken die naar ons idee nog niet goed waren opgenomen.
Het filmpje met onze visie (een zogenaamde explainer) dat we hebben opgenomen samen met Daan Nieber is erg goed ontvangen en ik wil nogmaals mijn complimenten geven aan de bestuursleden die dit hebben bedacht en uitgevoerd.

Als laatste hebben wij afgelopen week de eerste vergadering bijgewoond van het GBA (Georganiseerd Bedrijfsleven Amsterdam). Vanuit dit orgaan (de acht grootste bedrijfsverenigingen van Amsterdam) is er overleg met de wethouder(s) van Amsterdam en vindt de belangenbehartiging plaats. Een goed georganiseerde club (vanuit VNO-NCW) en we worden als IVW vanaf nu al meegenomen als volwaardig lid, zodat we ook in de toekomst uw belangen kunnen blijven behartigen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief