Op zoek naar een sociale huurwoning in Weesp?
Op zoek naar een sociale huurwoning in Weesp? Foto: Pixabay

Sociale huurwoning? Dit jaar nog inschrijven!

Buurt & wijk

WEESP Als gevolg van de fusie met Amsterdam worden woningen in Weesp volgend jaar niet meer verdeeld via Woningnet Gooi & Vechtstreek maar via  WoningNet Stadsregio Amsterdam. Nu inschrijven vergroot de kansen.

Inschrijvingen van Weespers worden op 1 januari 2023 automatisch overgezet naar WoningNet Stadsregio Amsterdam. Op zoek naar een sociale huurwoning in Weesp? Schrijf je dan dit kalenderjaar nog in bij WoningNet Gooi- en Vechtstreek. Bij WoningNet Gooi & Vechtstreek wordt de periode dat iemand in Weesp woont nog meegerekend, na de jaarwisseling vervalt dit voordeel. 

Vanaf het nieuwe jaar kan de woonduur die opgebouwd is tot 29 september 2011 niet meer worden opgenomen als extra zoekwaarde in de inschrijving. Voor die tijd kan dat nog wel. Een langere woonduur geeft een grotere kans op een sociale huurwoning. Voor wie een sociale huurwoning zoekt in Weesp en al eerder dan 29 september 2011 in zijn huidige koop- of huurwoning woonde, is het daarom gunstig om zich in te schrijven bij WoningNet Gooi & Vechtstreek voordat de overgang naar WoningNet Amsterdam een feit is. De zoekwaarde, met woonduur, wordt omgezet in inschrijftijd. De woonduur wordt bij overzetting gecontroleerd.

Meer informatie over Woningnet en inschrijven via de site van WoningNet Gooi & Vechtstreek.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant