Afbeelding

Wachtlijst goedkope huurwoning blijft

Algemeen

WEESP - De wachtlijst voor een betaalbare huurwoning zal blijven. B en W werken aan een nieuwe Woonvisie, maar daarop vooruitlopend laat wethouder Peter Eijking weten dat de woningzoekenden geen wonderen mogen verwachten. "We kunnen geen ijzer met handen breken", zo zegt hij in het WeesperNieuws.

Weesp heeft relatief veel sociale huurwoningen (3200, dat is 38% van de woningvoorraad), maar er komen er weinig van vrij. Scheefwonen is een probleem. Wie eenmaal een goedkope woning heeft, blijft daar wonen, ook al is het inkomen inmiddels gestegen. Aan de andere kant is de vraag naar goedkopere huurwoningen groot. Als gevolg van het regionale woonverdeelsysteem komen niet alleen Weespers, maar inwoners van alle gemeenten in Gooi en Vechtstreek in aanmerking.

Statushouders
Behalve Weesp heeft alleen Hilversum veel sociale huurwoningen, de andere zeven gemeenten in de regio blijven daar (ver) bij achter. De kansen van Weespers op dit deel van de woningmarkt worden verder verkleind door de te verwachten toestroom van statushouders.

Woonvisie
Wethouder Eijking werkt aan een actualisatie van de Woonvisie, waarin de gemeenteraad haar beleid en de afspraken met woningcorporatie Ymere vastlegt. "Dit college gaat de wachtlijsten niet oplossen." Op Radio Weesp volgde een toelichting. "Ik wil op voorhand aangeven dat de onze speelruimte beperkt is. Ook Ymere zit moeilijk, omdat er weinig geld meer is om te investeren."

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant