Afbeelding

College komt snel met voorstel voor klein crematorium

Algemeen

WEESP - Het college van B en W komt binnen niet al te lange tijd met een voorstel voor de eventuele vestiging van een klein crematorium in Weesp. Het haalbaarheidsonderzoek is zo goed als klaar en aan de hand daarvan kan er een plan worden gemaakt waar de gemeenteraad zich over kan gaan buigen.

Uitvaartverzorging Myosotis is blij dat de realisatie van een crematorium weer bespreekbaar is. De teleurstelling van eigenaar Charles Benschop was groot toen een vergevorderd plan voor een crematorium aan de Utrechtseweg in 2011 in de prullenbak belandde. Dat had toen vooral te maken met felle tegenstand uit de buurt. Elke keer als de politiek het plan besprak zat de tribune vol met boze omwonenden.

Benschop: "Wij hebben nog steeds interesse in het realiseren van een crematorium, een kleinschalig crematorium welteverstaan. Ook in recente onderzoeken heeft Myosotis daarom positief gereageerd op de haalbaarheidsvragen van de gemeente." Wethouder Eijking wil niet zeggen met welke partijen hij gesprekken voert en ook niet welke locaties dit keer in beeld zijn: "Er zijn partijen die belangstelling hebben om een klein crematorium in Weesp te exploiteren. De haalbaarheid was groot genoeg om daar een ambtenaar op te zetten. Die is een en ander nu aan het uitwerken. Ik hoop eind december een voorstel aan de raad te kunnen voorleggen, maar de kans is groot dat dat januari wordt."

Goede communicatie
Met de teleurstelling van 2011 nog vers in het geheugen spreekt Benschop van Myosotis alvast wel de wens uit dat de communicatie met omwonenden dit keer beter verloopt. "Zodat het iedereen duidelijk is dat het om een kleinschalig crematorium gaat, waar Weesp echt gebaat bij zou zijn. Alleen op die manier kweek je draagvlak."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant