Afbeelding
Foto: © Bob Awick

'Slechts' 15 procent van alle getesten in teststraat GGD besmet met corona

Coronavirus

REGIO - In de zogenaamde teststraat van de GGD Gooi en Vechtstreek heeft van de 733 op corona geteste mensen ongeveer vijftien procent daadwerkelijk een positieve uitslag ontvangen.

Dat aantal is opvallend laag, omdat de mensen die worden getest al minimaal 24 uur corona-achtige klachten hebben. Het gaat om mensen die werkzaam zijn in onder meer de zorg, het onderwijs en contactberoepen. Afgelopen week zijn, aldus woordvoerder Marije Mansfeld van de GGD, 131 mensen getest. Daarvan werken er 82 in de zorg (3 positief) en 41 op een school/kinderdagverblijf (1 positief). "Er is een dalende tendens. Dat zien wij ook landelijk, in de ziekenhuizen en op de IC's. Dat is prettig."

Voldoende testcapaciteit
Grote vraag is natuurlijk of deze tendens zich voortzet. Zeker is dat het een spannende periode wordt. Vanaf 1 juni mag iedereen met klachten zich laten testen. Het is wel afwachten of mensen met klachten daadwerkelijk komen of eerst thuisblijven.Afgelopen week werd nog eens benadrukt dat er voldoende testcapaciteit is.

Sterfgevallen
Op dit moment zijn er voor zover bekend in 't Gooi en de Vechtstreek vijftig inwoners overleden aan de gevolgen van het coronavirus (positief getest), 26 mannen en 24 vrouwen. Het betreft inwoners uit Blaricum (2), Gooise Meren (6), Hilversum (26), Huizen (4), Laren (1), Weesp (10) en Wijdemeren (1). De gemiddelde leeftijd van de overledenen is 82 jaar. De locatie van overlijden betrof 13 keer een ziekenhuis en 37 keer een verpleeghuis.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant