Afbeelding
Foto: Merel Grijpink

En toen? Kinderboekenweek 2020 gaat terug in de tijd.

Cultureel

WEESP Groep 8 van basisschool de Hobbedob trapte woensdag de Kinderboekenweek 2020 af met een toneelstuk over verschillende tijden uit de geschiedenis. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘En toen?’

Van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober is het Kinderboekenweek. Het thema is: ‘En toen?’, en daarmee gaat de Kinderboekenweek terug in de tijd. Want boeken brengen geschiedenis tot leven, daar heb je geen tijdmachine voor nodig. Met de Kinderboekenweek wordt er jaarlijks aandacht gevraagd voor het belang van lezen voor kinderen.

Dino’s, ridders en jonkvrouwen
Merel Grijpink, leerkracht op basisschool de Hobbedob vertelt dat in de klassen bij haar op school verschillende thema’s aan bod komen. De lessen gaan bijvoorbeeld over dino’s, de ijstijd, ridders en jonkvrouwen, de tijd van de boeren en jagers.

“Vandaag heeft groep 8 de Kinderboekenweek geopend met een toneelstuk waarin verschillende tijden naar voren kwamen. Als afsluiting werd er een lied gezongen passend bij het thema, het lied heet ‘tijdmachine’.”

Kinderboekenweekgeschenk
Dit jaar is het Kinderboekenweekgeschenk ‘De diamant van Banjarmasin’, geschreven door Arend van Dam. Bij aankoop van € 12,50 aan kinderboeken, ontvang je het Kinderboekenweekgeschenk gratis.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant