Afbeelding
Foto: Mathé Snoek
Foto’s

Eerste concert Nieuw Talent Orkest Weesp na tien weken repeteren

Cultureel

WEESP Een groep van bijna veertig muzikanten met weinig tot geen ervaring begon in oktober aan een avontuur: in tien weken leerden zij bij De Adelaar een muziekinstrument bespelen. Afgelopen zondag was het eerste concert van het Nieuws Talent Orkest Weesp.

“Onvoorstelbaar hoeveel deze nieuwe muzikanten in deze korte tijd geleerd hebben, er klonken al een aantal leuke muziekstukken, en als afsluiting een aantal nummers gezamenlijk met het harmonieorkest,” laat De Adelaar weten. De muziekvereniging had graag heel Weesp en omgeving uitgenodigd om te komen luisteren, maar door de coronabeperkingen kon dat niet doorgaan. Wel werden er twee kleine concerten gegeven voor de achterban van de deelnemers. 

Alle nieuw muzikanten hebben besloten om door te gaan. Er komen dus in de toekomst nieuwe mogelijkheden om naar jet orkest te luisteren. “Zodra het weer kan zullen we het orkest aan Weesp presenteren,” schrijft de Adelaar.

Vanaf 2 januari gaat het Talent Orkest tweewekelijks repeteren. En dat biedt ook de ruimte om mee te doen als je al een beetje overweg kan met je muziekinstrument. “Je hebt al privé les of bij een muziekschool maar kan nog niet mee doen in het harmonieorkest, dan is dit de uitgelezen kans om je verder te ontwikkelen door samen te spelen in een orkest met hulp van ervaren muzikanten.”

Het Talent Orkest repeteert vanaf 2 januari tweewekelijks op zondagmiddag van 15.30 - 17.30 uur. Meer informatie op www.adelaar-weesp.nl en aanmelden kan bij Guido Former via talentorkest@adelaar-weesp.nl

Foto’s: Mathé Snoek en Wil Oudshoorn

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief