De City of Wesopa is de komende dagen het toneel van het muziekfilmfestival.
De City of Wesopa is de komende dagen het toneel van het muziekfilmfestival. Foto: WeesperNieuws

Grote namen tijdens muziekfilmfestival in de City

Kunst & cultuur

WEESP Tijdens het muziekfilmfestival dat van 9 tot en met 12 maart plaatsvindt in de City of Wesopa staan films met grote namen centraal, onder wie Elvis, Whitney Houston, David Bowie en Leonard Cohen. Deze sterren zijn in speelfilmlengte en met vol geluid te bewonderen in de grote zaal. 

In de bovenzaal kunnen bezoekers donderdag luisteren en kijken naar Control van Anton Corbijn en op vrijdag naar de documentaire over het Achterhoekse fenomeen de Zwarte Cross. Weesper Robin Verkaik trad daar al vaak op en geeft een introductie. Zaterdag vordt in de bovenzaal de documentaire Rudeboy over de Trojan records vertoond. En er is muziekplezier voor kinderen bij ‘Yuku en de Himalayabloem’ op zondag 12 maart.

Traditie is dat tijdens het muziekfilmfestival ook altijd minimaal één verrassend opreden is van een Weesper, zo ook nu. Op zaterdagmiddag laat Arthur Ebeling vanaf 17.00 uur een staaltje van zijn gitaar- en zangkunst horen. Tijdens zijn optreden is er voor de liefhebbers een kop soep en brood met diverse tapenades, voor 7 euro. Zaterdagavond struinen de DJ’s Lam Brothers vanaf 22.00 uur door het vinyl van hun soul en funk collectie. Voor deze optredens is de toegang gratis, voor de films geldt wel een entreeprijs. Op de website staan de prijzen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant