<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Marieke van Veen

Aan de slag om Museum Weesp verder te verbeteren

  Cultureel

WEESP - Museum Weesp gaat aan de slag om nog verder te verbeteren. Er wordt nu gewerkt aan een toekomstplan om het museum verder op de kaart te zetten. 

Er wordt momenteel nagedacht over de invulling van het museum zelf, maar ook over de positie van het museum in de maatschappij.

Drie hoofdthema's
Voor wat betreft de invulling van het museum wordt er gedacht aan het werken met drie hoofdthema's. Het gaat om de thema's 'Industriële cultuur', 'Democratische innovatie' en 'Stelling van Amsterdam'. 

Rond het hoofdthema 'Industriële cultuur' gaat het vooral om Weesp als industriestad, van jenever en cacao tot het Weesper porselein. Voor wat betreft het thema 'Democratische innovatie' wordt de nadruk gelegd om de lokale democratie toen en nu en met het thema 'Stelling van Amsterdam' wordt de nadruk gelegd op de verdedigingswerken. Dat laatste moet niet alleen binnen gebeuren, maar ook zeker buiten. Zo kunnen tentoonstellingen gecombineerd worden met wandel- en fietsroutes. Kort gezegd: Weesp moet het middelpunt worden van een 'buitenmuseum', waarmee ook meer toeristen worden aangetrokken. 

Meer verbinding maken
Er wordt ook volop gekeken naar de positie van het museum in de maatschappij. Er moet gewerkt worden aan verbindingen met bijvoorbeeld het toeristische beleid, de culturele sector en de lokale economie, maar vooral ook met het onderwijs. "Educatie zien wij als integraal deel van onze activiteiten", zo schrijft het museum. 

Er wordt momenteel volop gesproken over de toekomst van Museum Weesp. Op woensdag 24 januari wordt een 'meedenkmiddag' gehouden waarop museumbezoekers, maar ook cultuuraanbieders en promotors worden gevraagd om mee te denken over de toekomst van het museum. 


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten
 

WeesperNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>