Oud-wethouder André van der Weide overleden

  Mensen

WEESP - Oud-wethouder en oud-raadslid André van der Weide is overleden. Daarmee is een markante en betrokken lokale politicus heengegaan.

André van der Weide zat in de jaren zestig en zeventig namens de PCG en later het CDA in de gemeenteraad van Weesp. Van 1968 tot en met 1982 was hij wethouder.

Aetsveld
Als wethouder was hij midden jaren zeventig nauw betrokken bij de verhitte discussie over waar en hoeveel Weesp moest uitbreiden. Dat leidde eind jaren zeventig in elk geval tot de bouw van de woonwijk Aetsveld zoals wij die nu kennen.

Na zijn langdurige politieke periode bleef de Weesper in het nieuws komen, onder andere met een schrijfactie om een ter dood veroordeelde Amerikaan uit de gevangenis te krijgen. Van der Weide was overtuigd van diens onschuld, maar zijn inspanningen bleken uiteindelijk tevergeefs. 

Ook werkte Van der Weide jarenlang mee aan het programma Rondje Weesp op Radio Weesp, waar hij zijn mening gaf over wat er in Weesp gebeurde. 

Laurentiuskerk
Van der Weide woonde al weer vele jaren in Amsterdam, zijn geboorteplaats. Maar hij bleef het nieuws uit Weesp volgen. Anderhalf jaar geleden kwam hij nog naar het Politiek Plein in het stadhuis om suggesties te geven voor het behoud van de Laurentiuskerk. 

André van der Weide overleed op 29 december. Hij werd 87 jaar. Vrijdag 6 januari wordt om 14.30 uur afscheid van hem genomen op begraafplaats Sint Barbara in Amsterdam.


De installatie van burgemeester Over de Linden in 1975. Links André van der Weide. Foto André Verheul sr


reageer als eerste
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

WeesperNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail