Afbeelding
Archieffoto: Ruth van Kessel

Gerard van Amstel verlaat Firma Vocaal

Mensen

WEESP - Wie Firma Vocaal zegt, zegt Gerard van Amstel. Maar na de volgende voorstelling gaat het koor verder met een nieuwe dirigent. Gerard van Amstel, die het koor samen met zijn partner Annet Moleveld in 2006 oprichtte, vindt het mooi geweest: het is tijd om het stokje door te geven.

Twaalf jaar was hij de artistiek leider en dirigent van Firma Vocaal, dat al snel uitgroeide tot een begrip in Weesp en daarbuiten. "Het was een heel mooie, bijzondere tijd. Ik heb het met heel veel plezier gedaan. Het tienjarig bestaan van het koor hebben we gevierd met een eigen musical. Dat kan ik recht uit het hart zeggen. Op een gegeven moment is het, na twaalf jaar, mooi geweest. Dan gaat het kriebelen bij mij en wil ik weer wat meer tijd voor andere zaken. Dat is ook heel gezond voor een koor. En dus is het tijd om de leiding van het koor over te dragen aan iemand anders."

Het koor ging eind vorig jaar vast op zoek naar een nieuwe dirigent. Van Amstel bemoeit zich daar niet mee. "We dragen het koor over en zij gaan dus ook over hun nieuwe dirigent. Lastig om het uit handen te geven vind ik het niet. Ik hoop van ganser harte dat het koor goed kan doorgaan."

Eind maart heeft het koor de allerlaatste repetitie met Van Amstel en per 1 april wordt het koor overgedragen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant