<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Celstraf voor beledigen Weesper wijkagent

  Politie

WEESP - Bij vier mensen had een 46-jarige Hilversummer initialen gebruikt. Alleen bij de wijkagent uit Weesp had hij de volledige naam geschreven. In stoepkrijt, op de stoep voor het raadhuis van Hilversum. Met de toevoeging dat alle vijf personen kinderen zouden hebben gestolen.

De wijkagent deed aangifte van smaad. Terecht, aldus de politierechter in Almere die de Hilversummer bij verstek veroordeelde tot een week celstraf voor smaadschrift.

De politierechter betreurt het dat de dakloze Hilversummer zelf donderdagmiddag niet bij zijn eigen strafzaak is. Graag was de rechter met de man in gesprek gegaan over zijn houding ten aanzien van politieagenten.

De man heeft in de loop der jaren namelijk een fors strafblad opgebouwd omtrent belediging en smaad van politieagenten en vernieling van overheidsgebouwen. Een paar jaar geleden heeft hij nog vastgezeten voor het bekladden en vernielen van een politiebureau in Weesp. ,,Het heeft er alle schijn van dat meneer psychisch verward is”, aldus de rechter. Dit is nooit onderzocht, omdat de Hilversummer tot op heden hulpverleners en instanties mijdt.

De verdachte werd in juli aangehouden nadat hij op de stoep van het raadhuis van Hilversum vier initialen en een naam geschreven met de tekst erbij 'zij stelen kinderen'. Aan de hand van camerabeelden kon de Hilversummer worden opgepakt.

Wat hij precies met de tekst bedoelde en wie hij naast de wijkagent uit Weesp nog meer beschuldigde is niet duidelijk.  


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever | Gemaakt met behulp van pubble. | Privacy-statement.