Afbeelding
Foto: Gemeente Weesp

Begroting Weesp 2022 vastgesteld

Politiek

WEESP Het college van B en W heeft de begroting 2022 aangeboden aan de leden van de gemeenteraad. Vanwege de herindeling met gemeente Amsterdam wordt de begroting medio 2022 verwerkt in de begroting van de gemeente Amsterdam.

Portefeuillehouder financiën, Bas Jan van Bochove: “Het college kiest ervoor om, ondanks de onzekere effecten van de coronacrisis, een zo stevig mogelijk pakket aan voorzieningen te presenteren in de laatste fase als zelfstandige gemeente. In deze begroting is ruimte gevonden voor een heel aantal specifieke Weesper wensen binnen de Amsterdamse organisatie.”

Ambtelijk wordt een gebiedsteam geformeerd, dat gericht is op het nieuwe Amsterdamse stadsgebied dat Weesp samen met Driemond gaat vormen. Ook komt er een ambtelijk team dat de bestuurscommissie van dit stadsgebied gaat ondersteunen. Met het oog op een soepele overgang en het borgen van de continuïteit, worden deze teams vóór de overgang al geformeerd.

De volgende plannen en investeringen staan in de begroting 2022, laat de gemeente weten:
- De lagere OZB-tarieven van Amsterdam zullen vanaf 2022 worden gehanteerd
- Extra middelen voor dienstverlening/klant contactcentrum
- Er wordt flink geïnvesteerd in wegen, straten en verkeersmaatregelen, waaronder de verkeersveiligheid in de Bouhuystunnel
- De bouw van de tweede fase van de Brede school Weespersluis wordt geborgd
- Er is een loodsfunctie voor kinderopvang
- Er komt extra geld voor beheer van sportparken, vernieuwing van de skatebaan, cultuuronderwijs, gemeentelijke monumenten, een zwemlocatie aan de Vecht, speeltuinen en openbaar groen
- Er komt opnieuw 40.000 euro beschikbaar voor de uitvoering van een door Weespers gekozen plan (Weesp Begroot)
- Extra geld voor jeugdzorg, huishoudelijke hulp en andere maatschappelijke ondersteuning
- Het duurzaamheidsfonds wordt in 2022 aangevuld
- Projectbudgetten voor de Amstellandlaan, de “Prinses van Weesp”, het stationsgebied, en de Weesperschool-locatie

De stukken liggen van 12 oktober tot 7 december ter inzage op het stadskantoor van de gemeente Weesp en zijn online te lezen via www.weesp.nl/begroting. Behandeling van de begroting is op 27 oktober in de commissie AZM en op 10 november tijdens de raadsvergadering.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant