Afbeelding

FC Weesp houdt koers

Sport

WEESP - FC Weesp heeft nog steeds een goede kans om de play-offs te halen en te promoveren naar de eerste klasse. De Weespers wonnen zelf met 0-2 van het lager geklasseerde Wasmeer en zagen concurrenten punten verspelen.

FC Weesp was voor rust al de betere ploeg en kreeg al snel goede kansen om de score te openen. Halverwege de eerste helft kon FC Weesp een kans benutten. Door een fout van de achterhoede van Wasmeer kon Ramon Westland de bal onderscheppen en Jesse van Huisstede wegsturen, waarna de topscorer kon scoren. Na rust maakten FC Weesp en Wasmeer, net als daarvoor, veel foutjes. Wasmeer probeerde nu echter meet druk te zetten op FC Weesp en kreeg ook kansen. Doelpunten van de ploeg bleven echter achterwege. FC Weesp kon vooral met scherpe counters voor gevaar zorgen. Eén counter leverde een doelpunt op: Oseanu Doorn stuurde Marcin Kmiecik weg, waarna laatstgenoemde kon scoren. FC Weesp kreeg daarna meer kansen, maar het bleef 0-2.

Zaterdagelftal haakt af

Het wordt een steeds grotere opgave voor het zaterdagelftal van FC Weesp om nog te kunnen promoveren. De Weespers haakten verder af aan kop door een nederlaag tegen Eemboys: 1-2. FC Weesp kwam voor rust op voorsprong. Na rust speelde Eemboys erg fel en werden er erg veel overtredingen gemaakt. Toch kon de ploeg twee keer scoren en FC Weesp verslaan.

Blamage vrouwen FC Weesp

Een forse nederlaag voor de voetbalsters van FC Weesp afgelopen weekend. Het gehavende team verloor met 0-5 van het nog ongeslagen OSV. Vlak na de aftrap waren de twee ploegen nog aan elkaar gewaagd. FC Weesp kreeg nog kansen. Nadat voor rust nog een speelster van FC Weesp geblesseerd moest afhaken, kreeg de ploeg het zwaar te verduren. OSV werd steeds feller. Daar kwam bovenop dat FC Weesp geen kansen kon benutten. Na rust (0-2) was OSV een maatje te groot voor FC Weesp. Er werden al snel nog twee doelpunten gemaakt. De Oostzaners kregen ook nog een strafschop. Deze werd, nota bene door de keepster van OSV, benut. Daarmee was de blamage compleet. 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
column Nora Schenk Weespers aan de wijn Algemeen 28 jun, 09:54
Afbeelding
Aanmelden voor cursus Kreatieve Groep Weesp kan vanaf 1 juli Algemeen 28 jun, 09:15
Logo
Afbeelding
Sociale basis In 2023 zes ton extra voor sociale zorg in Weesp en Driemond Algemeen 27 jun, 16:21
Afbeelding
Mysterieuze vlag op stadhuis is Veteranenvlag Algemeen 27 jun, 13:46
Afbeelding
Wijnroute was een groot succes Foto’s 27 jun, 13:07
Afbeelding
Stijn en Rinske beste stoepranders van Weesp Algemeen 27 jun, 11:37
Logo
Afbeelding
Ereburger van Weesp overleden De liefde van Cor Draijer voor de geschiedenis van Weesp zat diep Algemeen 27 jun, 10:29
Afbeelding
Alles werkte mee aan succesvolle 39ste editie Vechtloop Algemeen 26 jun, 15:09
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief