FC Weesp zakt verder weg

WEESP - Voetballend was het nog wel voldoende, maar FC Weesp heeft afgelopen weekend weer een nederlaag geleden. De tegenvallend presterende Weespers kwamen met 2-4 tekort tegen koploper ZSGO/WMS en zakten daardoor af naar een voorlaatste plaats van het klassement.

FC Weesp, dat het wederom moest doen met een gehavend team, startte goed en was voor rust sterk. Het spel van de Weesper ploeg werd al snel beloond met een doelpunt: Bart Tijnagel, normaal gesproken reservespeler, opende de score met een bekeken schot. ZSGO/WMS herstelde echter al snel en kon met twee snelle doelpunten de voorsprong overnemen. Dat FC Weesp het zo snel weggaf, kwam vooral door foutjes. Halverwege de eerste helft kwam FC Weesp weer terug. Na een fout van de ZSGO/WMS-keeper kon Milan Geertsma scoren op een pass van Bart Tijnagel. Nog voor rust maakte de Amsterdamse koploper de schade weer ongedaan, waardoor het na de eerste helft 2-3 stond.

Na de rust kwam ZSGO/WMS veel meer aan de bal dan daarvoor en bleek het ook sterker dan FC Weesp. Toch kreeg FC Weesp nog even een goede kans op de 3-3 toen Geertsma op doel schoot maar de keeper zag redden. ZSGO/WMS kreeg nog amper kansen, maar maakte nog wel de 2-4, waarmee FC Weesp verslagen werd.

Zaterdagelftal verslaat Hertha
Zonder al te veel problemen heeft het zaterdagelftal van FC Weesp afgelopen weekend gewonnen van Hertha. De Weespers waren met 1-3 te sterk. FC Weesp mocht het spel maken tegen Hertha, maar van echt hoogstaand voetbal was geen moment sprake. FC Weesp kwam met gemak tot 3 doelpunten door Joshua Hobbelink (2x) en Armando Cuvelaj. Het ontbrak Hertha aan kracht om, behoudens de ene treffer, wat terug te doen. Het zaterdagelftal van FC Weesp staat na afgelopen weekend op de derde plaats, met twee punten achter op de koploper. De nummer twee van het klassement heeft echter nog een duel tegoed. Voor komend weekend staan er geen duels op het programma.

Zege voor voetbalsters
De voetbalsters van FC Weesp hebben afgelopen weekend gewonnen van het Almeerse Waterwijk. De Weespers kenden geen problemen met de nummer laatst en trokken met 4-1 aan het langste eind. FC Weesp bleek vanaf het eerste moment beter dan de nummer laatst en kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Robien Lorent. Even later kon Tess Brunekreef de voorsprong verdubbelen. De Almeerders deden echter voor rust wat terug. Na de rust deed FC Weesp er een schepje bovenop en werd er feller gevoetbald. De tegenstander had daar geen antwoord op. Door twee doelpunten van Sanne van Dalen boekte FC Weesp een afgetekende zege.