Dit mag niet meer van de triatlonbond.
Dit mag niet meer van de triatlonbond. Foto Christian Pfeiffer

WeesperNieuws triatlon: kriebels en nieuwe regels

Sport

WEESP - Het aantal inschrijvingen voor de WeesperNieuws Triatlon loopt richting de 400. De inschrijving is nog drie weken open. Een nieuwe regel schrijft voor dat finishen met je kind niet meer is toegestaan.

De 'Weesper kwart' is met 390 inschrijvingen (gemeten op 12 maart) weer net zo populair als voorgaande jaren. Toen de inschrijving enkele weken geleden opende, liep het meteen storm. "Daarna werd het iets stiller, maar in het afgelopen weekeinde kwamen er ineens weer een hoop inschrijvingen binnen", zegt Willem Hilders van de organisatie. "Het begint bij hen kennelijk alsnog te kriebelen."

Nieuwe regels
De deelnemers moeten rekening houden met enkele nieuwe regels van de triatlonbond (NTB). De meest opvallende: je mag je niet meer door je kinderen laten vergezellen als je over de finish loopt. "Het zijn regels van de bond en het zijn de officials van de bond die de regels op het parcours in Weesp handhaven. Wij wijzen er toch maar even op, want het zou sneu zijn als je om die reden gediskwalificeerd wordt", legt Hilders uit.

De WeesperNieuws Triatlon is op zondag 3 september. Inschrijven kan tot 31 maart via www.weespertriatlon.nl 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant