Afbeelding
Foto: Enter Media

Man spuugt 3 agenten in gezicht en zegt dat hij corona heeft

Politie

WEESP / HILVERSUM - Drie agenten zitten sinds donderdag 7 mei behoorlijk in de piepzak. Op het bureau in Hilversum is het drietal in het gezicht gespuugd door een man, die de politie eerder die ochtend in Weesp had aangehouden nadat hij een agent had mishandeld.

In de vroege ochtend van 7 mei moesten de agenten uit Hilversum met spoed bijstand verlenen aan de collega's in Weesp. Het ging om een man die was aangehouden voor mishandeling van een diender. De politie was bij de man in de woning in verband met een crisissituatie en in afwachting van de GGZ-Crisisdienst.

Vervolgens is de man snel overgebracht naar het politiebureau in Hilversum. In het pand aan de Groest moest hij geïdentificeerd worden door de zogeheten identificatiezuil. Hier neemt de politie de vingerafdrukken af. Tijdens deze procedure ging het mis. De man riep dat hij besmet was met het coronavirus en spuugde vervolgens drie agenten in het gezicht. Hierop werd hij meteen ingesloten.

De drie dienders hebben aangifte gedaan tegen de man en zijn in afwachting van de uitslag van de coronatest. Bij zulke incidenten kan op last van de rechter-commissaris gedwongen bloed worden afgenomen om de man te laten testen op corona, zo laat de politie weten. De spuger zelf is opgenomen in een psychiatrische kliniek.

"De collega's zitten in onzekerheid of de man daadwerkelijk met corona besmet is. De test die gedaan is, moet duidelijkheid geven", schrijft het politiekorps. "Dit heeft privé voor de agenten ook grote consequenties. Zij houden in afwachting van de uitslag zoveel mogelijk afstand en in dit geval zelfs afstand van een zwangere partner. Dit om te voorkomen dat de eventuele besmetting kan overslaan op moeder en ongeboren kind."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant