Afbeelding
Foto: BPV Bart

Ook weer malafide dakdekkers actief

Politie

WEESP - Naast criminele bloemenbezorgers en malafide kliko-schoonmakers, komen er bij de politie nu ook weer meldingen binnen van laaienlichtende dakdekkers die in de buurt rondrijden. Alertheid is geboden.

De, vaak Engels sprekende, klusjesmannen komen aan de deur om te vertellen dat het dak lek is en dat het nodig gerepareerd moet worden. Daarbij klimmen ze vaak zelf het dak al op om de schade te constateren, of misschien wel zelf te maken.

Het slachtoffer wordt onder druk gezet om aan de deur mondeling akkoord te gaan met de reparatie waarna een aanbetaling gedaan moet worden. De kosten voor 'de dakreparatie' lopen vaak in de duizenden euro's en zijn veel en veel hoger dan gebruikelijk. Bovendien is het de vraag of het dak wel echt lek was en als dat wel het geval is: of het daarna ook echt gemaakt wordt.

De politie waarschuwt iedereen om niet met de dakdekkers in zee te gaan. De meldingen van de afgelopen dagen spreken over vijf Engels sprekende mannen in een witte bestelbus. Als ze aan de deur komen, mag de politie gebeld worden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant