De wijkbrandweerman staat met tips paraat.
De wijkbrandweerman staat met tips paraat. Foto: Marieke van Veen
podcast

'De wijkbrandweer ook in Amsterdam invoeren'

Politiek

WEESP Burgemeester Van Bochove wijst in onze podcast De Collegekamer van deze week op het belang van de wijkbrandweer. Toch moet die nog wel even worden veiliggesteld in de volgende ronde van de fusiegesprekken met Amsterdam.

De wijkbrandweerman is er om gevraagd en ongevraagd advies te geven op het gebied van brandpreventie. In Weesp wordt de taak opgepakt door Dirk Molema. Hij staat op de weekmarkt, is te vinden in de bibliotheek, komt langs bij scholen en verenigingen en is bereikbaar via 035-688 55 55. 

In andere gemeenten van de Gooi en Vechtstreek heeft de wijkbrandweer zijn nut al bewezen. Van Bochove is blij dat Weesp er zelfs extra geld voor uitgetrokken heeft om ook hier het nuttige werk van de wijkbrandweer uit te kunnen voeren.

Amsterdam?
Dat werpt wel meteen de vraag op of het behoud van de wijkbrandweer is voorzien in het bestuurlijk akkoord dat Weesp onlangs met fusiepartner Amsterdam sloot. 

Van Bochove: “In het bestuursakkoord staat we de veiligheid van de inwoners zo goed mogelijk zullen blijven regelen. De wijkbrandweer is daar zeker een onderdeel van. Het zou mooi zendingswerk zijn om de wijkbrandweer ook in Amsterdam te introduceren. Binnenkort heb ik een gesprek met commandant van Amsterdam, dan komt dit zeker aan de orde.”

Sociaal wijkteam
Eerder brak wethouder Heijstee al een lans voor het sociaal wijkteam, waar in Weesp goede ervaringen mee zijn opgedaan. Wat haar betreft wordt dat ook iets dat in Amsterdam wordt geïntroduceerd als de fusie een feit wordt.

Beluister hier podcast met burgemeester Van Bochove. Daarin zet hij ook de volgende stappen in het fusieproces nog even helder op een rijtje.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant