Afbeelding

Schot in fusie buurgemeenten

Politiek

WEESP - Schot in de fusie van de buurgemeenten Muiden, Naarden en Bussum. Het wetsvoorstel is naar de Tweede Kamer gestuurd. Onderdeel is de veelbesproken grenscorrectie in de Bloemendalerpolder.

Bussum, Naarden en Muiden moeten per 1 januari 2016 fuseren tot de nieuwe gemeente Gooise Meren. Weesp blijft zelfstandig en krijgt de (bouw)grond in de Bloemendalerpolder als compensatie. Om die nieuwe grens is veel te doen. 

Het wetsvoorstel voldoet aan de wensen van Weesp: de hele Bloemendalerpolder wordt bij de gemeente gevoegd. Als het Pippi Langkoushuis in Muiden bij die gemeente wordt gelaten, kan de grenscorrectie ook op steun van Naarden en Bussum rekenen. Alleen Muiden vindt elke vorm van correctie niet wenselijk. Zo schrijft minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken.

Achter de schermen wordt ondertussen druk gelobbyd in Den Haag door de politieke partijen uit Weesp en Muiden over de grens in de polder. 

Dat het wetsvoorstel naar de Tweede Kamer is gestuurd betekent dat er schot in de zaak zit. Donderdag wordt in Den Haag besloten hoe en wanneer de Kamerleden de gemeentelijke fusie gaan bespreken.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant