Afbeelding

Raad wil Gemeentemuseum open houden

Politiek

WEESP - De toekomst van het Gemeentemuseum is gewaarborgd. Dat bleek woensdagavond bij de bespreking van het museum in de raadscommissie. Geen enkele politieke partij wil het museum sluiten.

Het Gemeentemuseum sluiten werd serieus overwogen. Maar zowel het college van B en W als de gemeenteraad wil daar niet aan. 

Toekomst
De discussie in de raadscommissie concentreerde zich daarom vooral op de toekomst van het museum. Voorafgaand hielden porseleindeskundige Elvera Siemons en kunsthistoricus Gerrit Vermeer een vlammend betoog tegen het opgestelde toekomstadvies van RHC Vecht en Venen. In dat advies zou het museum zich voornamelijk gaan richten op bier, jenever en chocola.

Doemscenario
Een doemscenario volgens de deskundigen. Zij omschreven het kleine Weesper museum in het stadhuis als een parel waar zeldzaam porselein en tekeningen te vinden zijn.

Ook de raadsleden waren niet te porren voor het dure toekomstscenario.

Door in huidige opzet
De gemeenteraad beslist volgende week donderdag definitief over het museum. Waarschijnlijk komt er geld beschikbaar om het museum voort te zetten in de huidige opzet en zal er gekeken gaan worden hoe het museum beter benut kan worden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant