Afbeelding

Weesp gaat subsidieland aanharken

Politiek

WEESP - Verenigingen, organisaties en activiteiten die subsidie van de gemeente ontvangen, moeten het in de toekomst mogelijk met minder of zonder gemeentelijke steun zien te rooien.

De gemeenteraad heeft aangekondigd de subsidies voor sport, jeugd, cultuur, recreatie en toerisme tegen het licht te houden. Daarbij gaat het om directe en indirecte subsidies. Een voorbeeld van een indirecte subsidie is dat de gemeente een deel van de accommodatiekosten voor haar rekening neemt.

Penningmeesters
Concreet betekent het dat penningmeesters die tot nu toe jaarlijks een bijdrage uit de gemeentekas mochten bijschrijven, daar niet meer als vanzelfsprekend op kunnen vertrouwen. Ze zullen andere inkomstenbronnen moeten aanboren of een grotere bijdrage van hun leden of deelnemers vragen. Het gaat om sportclubs, maar ook jongerenactiviteiten van bijvoorbeeld Versa.

Discussie raad
Het is een van de voorgestelde maatregelen om de gemeentelijke begroting voor 2016 sluitend te krijgen. De raadscommissie bespreekt deze voorstellen (de Kadernota) op woensdag 24 juni en besluit erover in de raadsvergadering van 1 juli.

WeesperNieuws.nl zet vandaag een aantal van deze maatregelen op een rij.

Lees meer over de subsidies in onze krant.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant