Burgemeester Van Bochove roept de inwoners van Weesp op nu weer gezamenlijk op te trekken.
Burgemeester Van Bochove roept de inwoners van Weesp op nu weer gezamenlijk op te trekken. Foto: André Verheul
Audio

Beslissing is gevallen, nu oproep tot eenheid

Politiek

WEESP - De gemeenteraad van Weesp liet haar definitieve keuze voor een fusie met Amsterdam maandag in de Grote Kerk vergezeld gaan van een duidelijke boodschap: de inwoners van Weesp moeten nu in gezamenlijkheid verder om te bouwen aan een zo sterk mogelijk Weesp.

Na het historische raadsbesluit sprak burgemeester Bas Jan van Bochove de gemeenteraad en de inwoners toe. Hij zei trots te zijn op hoe grondig en inhoudelijk de raad en de inwoners in de laatste anderhalf jaar het maatschappelijke debat over de toekomst van Weesp hebben gevoerd. Maar hij realiseert zich ook dat de discussie de inwoners sterk heeft verdeeld.

Herstel van verhoudingen
"In de laatste maanden heeft het referendum in die discussie de overhand gehad. Dat heeft zijn sporen nagelaten in de samenleving. Verhoudingen zijn verscherpt. Soms bereikte de discussie de grens van het betamelijke. Maar nu de beslissing is genomen, dienen we ons te richten op het herstel van de verhoudingen. Acceptatie en zoeken naar verbinding is een opdracht aan ons allen. We hebben immers ondanks onze verschillende opvattingen een gezamenlijk doel: de toekomst van onze stad en behoud van wat ons eigen is. Daaraan moeten we nu gezamenlijk werken. Ik roep alle inwoners van Weesp op om samen te werken aan de toekomst van een sterk Weesp. Dat is noodzakelijk in het nieuwe verband waartoe we juist hebben gekozen."

Audio
Beluister hier de reactie van burgemeester Ban Jan Van Bochove, maandag na afloop van de raadvergadering over de fusie.

.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant