Voorgrond: van links naar rechts Jan van Looijen en Chris Dolman. Op de achterste rij de Weesper vechtsportleraren Eric, Jeroen en Antoni.
Voorgrond: van links naar rechts Jan van Looijen en Chris Dolman. Op de achterste rij de Weesper vechtsportleraren Eric, Jeroen en Antoni. Foto: Matty van Wijnbergen

Hoogste graad All-Round Fighting voor Jan van Looijen

Sport

WEESP - Bij Yamato Gym in Weesp reikte Chris Dolman, icoon in de vechtsportwereld, de tiende dan All-Round Fighting uit aan crimefighter en vechtsportlegende Jan van Looijen. Van Looijen was decennia werkzaam voor de Criminele Inlichtingen Eenheid in de tijd dat in het criminele circuit Klaas Bruinsma nog de scepter zwaaide.

De ceremonie, die 26 mei plaatsvond in Weesp, trok veel belangstelling van bewonderaars en prominenten. Jan van Looijen, wiens naam synoniem staat voor doorzettingsvermogen en toewijding, heeft uitmuntende vaardigheden in de vechtsport. Als leerling van het eerste uur van judo en karate legende Jon Bluming introduceerde Jan van Looijen samen met anderen in 1975 het kickboksen in Nederland. Chris Dolman, voormalig wereldkampioen en pionier in Mixed Martial Arts (MMA), heeft hem de hoogste graad Allround Fighting toegekend als erkenning voor zijn uitzonderlijke prestaties en inzet. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant