FC Weesp na knap punt toch weer laatste

WEESP - Een knap punt, maar toch weer de laatste plaats voor FC Weesp. De ploeterende Weesper tweedeklasser pakte afgelopen weekend tegen het veel hoger geklasseerde ZSGO/WMS met 1-1 knap een punt, maar zakte toch weer weg.

FC Weesp startte goed, maar ZSGO/WMS werd naarmate de eerste helft vorderde steeds beter. Met snelle vleugelaanvallen zorgden de Amsterdammers steeds voor gevaar. Echt goede kansen bleven echter achterwege, vooral door de goede achterhoede van FC Weesp. Toch kreeg ZSGO/WMS voor rust de grootste kans op een treffer: een strak schot werd door FC Weesp nog net gered. Voor rust werd FC Weesp wat beter en kreeg het ook een goede kans.

Na de rust werd het duel steeds spannender. Vlak na de rust kwamen de Amsterdammers op voorsprong. De ploeg probeerde daarna door te drukken, maar FC Weesp kwam knap terug. FC Weesp kreeg steeds meer kansjes. Dat Weespers konden een tegentreffer maken door een strafschop te benutten: nadat Marcin Kmiecik gevloerd werd, schoot Rick van der Burg vanaf elf meter raak. FC Weesp kreeg zelfs nog een grote kans om op voorsprong te komen, maar het ontbrak aan geluk.

Zaterdag weer sterk
De zaterdag van FC Weesp koerst af op de play-offs. Afgelopen weekend wonnen de Weespers wederom: Hertha werd met 5-0 verslagen. FC Weesp moet nog zes punten pakken om deelname aan de play-offs zeker te stellen. FC Weesp kende geen enkel probleem tegen Hertha. Voor de rust kwam de ploeg al op 2-0. Na de rust zakte FC Weesp heel even wat terug en leek het erop dat de tegenstander wat terug kon doen. De slotfase leverde echter toch nog 3 doelpunten op, waardoor er alsnog een afgetekende zege geboekt werd.

Zege voetbalsters
Zonder al te veel grote problemen hebben de voetbalsters van FC Weesp afgelopen weekend gewonnen van nummer laatst Waterwijk: 1-5. FC Weesp kwam voor rust al op 0-2 te staan, de tegenstander kon amper wat terugdoen. Wel waren er enkele opstootjes. Dat kwam vooral doordat het slechte fluiten van de scheidsrechter de teams frustreerde.