Afbeelding

Nora neemt een loopje met Daan Boekhoorn

Sport

Daan wist het zelf niet, maar tijdens de Vechtloop was hij mijn 'haas' :-)

Nadat ik ongeveer 6 km lang achter hem aan had gerend, kwam ik er bij de finish achter dat Daan niet alleen heel sportief is, maar ook nog eens goodlooking! En het leuke is: hij doet ook mee met de triatlon!! Waarom ken ik hem nog niet?!
Genoeg redenen om deze blonde sportman voor een interview te strikken!

Wie is Daan eigenlijk?
Daan (28) is een geboren en getogen Weesper. Hij is opgegroeid in Aetsveld, maar woont inmiddels samen met zijn vriendin in een knus huisje in Weesp-Noord.
Hij werkt bij Esize, dat is een software ontwikkelaar voor inkoop en finance. Daar werkt hij als accountmanager in de sales.
Daan houdt van dingen 'organiseren' en 'regelen' (hij heeft zelfs vijf jaar lang met vrienden een evenementenbureau gehad!), nu doet hij dit vooral in de richting van de sportmarketing.
Het kan zijn dat je Daan kent uit Toeters & Bellen: hij heeft daar twee-en-half jaar als bedrijfsleider gewerkt!

Daan stelde voor om op zondagochtend een 'rondje Gein' te doen. Met kleine oogjes haalde ik hem thuis op, maar gelukkig kregen we meteen een dikke plensbui op onze kop, dus ik was direct wakker!! Tijd om Daan het hemd van het lijf te vragen ;-)

Waarom doe je mee met de WeesperNieuws triatlon?
Ik heb mijn hele leven gevoetbald, maar ik had veel last van blessures, dus ik besloot dat het beter was om een andere sport te kiezen. Als kind ging ik altijd met m'n vader kijken naar de triatlon in Weesp. De sfeer die er omheen hangt is fantastisch! Dus triatlon werd mijn sport! Vorig jaar heb ik voor het eerst meegedaan in Weesp, en dit jaar wil ik natuurlijk mijn tijd verbeteren. Mijn doel is om 4 seconden sneller te zijn dan vorig jaar: lijkt me wel haalbaar.

Wie hoop je dat je staat op te wachten bij de finish van de triatlon?
Mijn trouwe fanclub! Die bestaat uit m'n ouders, m'n vriendin en wat goede vriendin, oja ook m'n schoonouders. Nou zeg maar gewoon 'mijn trouwe fanclub', dat dekt de lading wel. Leuke vraag trouwens! (Nora: thanks, zelf bedacht.)

Hoe combineer je het trainen met je dagelijkse leven?
Dat is soms best lastig. Ik krijg gelukkig veel vrijheid vanuit m'n werk om m'n trainingen te kunnen doen. Er wordt zelfs rekening gehouden met mijn lunch op het werk! Twee schatten van kantinejuffen, Rita en Monique, vragen altijd of ik nog speciale wensen heb, met oog op m'n trainingen en wedstrijden. (Nora: wat zoet! Ik denk dat Rita en Monique ook bij de trouwe fanclub horen.) En m'n vriendin begrijpt gelukkig ook dat ik veel wil trainen. Zij doet veel in huis enzo, zodat ik kan sporten, heel fijn!

Wat is je grootste sportieve prestatie tot nu toe?
Mijn debuut vorig jaar in Weesp! Ik was pas een half jaar aan het trainen, dus het was vrij nieuw voor me. Maar het heeft indruk gemaakt.

Heb je vreemde bijgeloof dingen als het om sporten gaat?                 
Ik scheer in elk geval m'n benen NIET. (Nora: Man naar m'n hart.)
Voor een wedstrijd was ik altijd twee keer m'n haar! Zodat alle gel er uit is, want anders loopt dat in m'n ogen tijdens de wedstrijd.

Staat er dit jaar nog meer op je sportieve agenda?
Ik ga in september de Dam tot Damloop doen en in oktober de halve marathon van Amsterdam. Ik had eerst eigenlijk een hekel aan hardlopen, maar nu vind ik het echt heerlijk. Ik train nu vaak mee met het Save-Me Trivana triatlon team. Na de triatlon van Weesp lijkt het me leuk om bij dat team aan te sluiten!!

Wat is je favoriete hardloop- en fietsrondje in Weesp?
Ik hou nogal van afwisseling, dus het is elke keer wat anders. Alles hier in de omgeving is fijn om te rennen! Het 'rondje Gein' is wel bijzonder voor me: vroeger woonden mijn opa en oma in Abcoude. Als ik naar hen toe ging, dan reed ik met mijn moeder altijd langs het Gein. Dus als ik hier loop, dan voelt het weer als vroeger: blij omdat ik naar opa en oma ging! (Nora: Ja!! Dat 'opa en oma gevoel' is fantastisch!!)

Met wie zou je wel eens een hardloop-rondje willen doen (je mag IEDEREEN kiezen, dood of levend, beroemd, onbereikbaar etc)
Met Edwin van de Sar! Dat vind ik wel een interessant figuur. Ik ben benieuwd naar zijn verhalen over voetbal in combinatie met zijn commerciële functie bij Ajax.

Als je niet aan het sporten of aan het werk bent, waar kunnen we je dan vinden?
De paar uur die overblijven? Dan ga ik het liefst met mijn vriendin op pad, of ik spreek met vrienden af.

Als je ergens voor traint, houd je dan rekening met wat je eet?
Eigenlijk hou ik altijd rekening met wat ik eet. Ik let vooral op dat ik voldoende koolhydraten eet.
De avond voor de triatlon eet ik trouwens altijd mijn succesrecept: powerpasta met tonijn!!

Waar ben je heel goed in zonder dat wij het weten? (buiten het sporten om)
Tja, iedereen zegt hier 'koken', maar IK kan ECHT goed koken, hahaha! Dit komt nu zeker meteen in het interview? (Nora: yes.)
Nee wat ik ECHT goed kan is feestjes organiseren! Dit vind ik ook heel erg leuk om te doen! Want iedereen wordt blij van een feestje. (Nora: *heeft puik plan*: dat 'feestjes organiseren' gecombineerd met het 'powerpasta succesrecept': de avond voor de triatlon pastaparty bij Daan??)

Gebruik je een app of een horloge om je trainingen te tracken?
Ik heb een hartslagmeter van Polar. En m'n vrienden willen allemaal dat ik Strava ga gebruiken, maar dan weten ze precies wat ik doe, en ik ga natuurlijk niet al mijn trainingsgeheimen prijsgeven!!

Heb je nog tips voor andere sporters?
Dé tip is: voor de wedstrijd, als je al in het water ligt, heel diep ademhalen en zorgen dat je hartslag omlaag gaat. Ook weer uitademen natuurlijk. Als je dat een paar keer doet, kun je met een lage hartslag beginnen, dat scheelt! (Nora: Hee! Dat is weer eens iets anders dan 'genieten'!)
En vergeet niet te genieten. (Nora: *lacht hardop*)

Wat is die Daan een leukerd!!
Ik vind hem wel te vergelijken met het ontspannen zondagochtendrondje dat we renden langs het Gein: easy like sunday morning. Lekker rustig, gezellig kletsend, goed gezelschap!
Daan, ik denk dat ik inmiddels ook bij je fanclub hoor :-)

Liefs! Nora

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant