Afbeelding

Renske en haar geheime triatlonmissie

Sport

WEESP - Maandenlang heeft Renske Harte-Sluman stiekem getraind voor de WeesperNieuws triatlon. Haar man Jan mocht van niets weten. Het was een verrassing voor hun aanstaande 25ste trouwdag. Maar ook omdat de Weespse met haar deelname geld ophaalt voor de Stichting ALS.

Renske onthulde haar triatlongeheim vier weken geleden in de veelgelezen blog van Nora Schenk op WeesperNieuws.nl. Ze vertelde bijvoorbeeld dat ze haar fietstrainingen vanuit het huis van haar ouders moest ondernemen, omdat ze haar voor dit doel gekochte racefiets natuurlijk niet thuis in de schuur kon zetten. Pas toen Jan het webartikel las, wist hij van het snode, maar betekenisvolle plannetje van zijn eega. "Hij was compleet verrast natuurlijk, maar vindt het geweldig dat ik dit doe. Onze trouwdag is vlak na de triatlon. Ik vond het een grappig idee dat het WeesperNieuws de hoofdsponsor van de triatlon is en dit jaar ook 25 jaar bestaat, net als ons huwelijk. Een goed jaar dus, 1991."

'Sponsor mij!'
En dan is er dus ook nog de inzameling voor de Stichting ALS Nederland. Toen een goede vriend ALS kreeg, beleefden Jan en Renske een heftige tijd. "Ik wilde meteen iets voor hem doen", zegt Renske en stelde zich ten doel minstens 2500 euro op te halen voor de Stichting ALS. "Dus hierbij doe ik meteen een oproep: sponsor mij!!! Via de donatiesite kun je een bedrag doneren, dan beloof ik dat ik de triatlon uitloop!"

Renskes actiepagina is hier te vinden: www.alsacties.nl/actie/renske-harte-sluman 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant